grudzień20

Karpatka

dodano: 20 grudnia 2009 przez iwa643


biszkopt 5 jajek pół szklanki mąki ziemniaczanej pół szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia fale 1 szklanka wody 13 dag kasi 1 szkl. mąki 4 jaj Masa 1,5 szkl. mleka 1 kasia 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki kartoflanej 1 cukier waniliowy 1/2 szkl. cukru

 

czas pieczenia: 30min

 

Pieczemy biszkopt. odstawiamy .Robimy fale Gotujemywodę z kasia wsypujemy do tego mąkę mieszamy aż będzie szkliste. Studzimy Mieszając wbijać po jajku. Upiec z tego placek . Piec przez około 30 minut. Masa: W 1/2 szklanki mleka rozmieszać obie mąki i wlać do reszty gotującego się mleka razem z cukrami. Żeby powstał budyn . Wystudzić.Kasie rozetrzeć i dodawać po łyżce budyniu. Ukręcić krem i przełożyć nim placki . Biszkopt masa i na góre fale ,. Polewamy roztopiona czekoladą

 

 


photo
Karpatka: Karpatka Zdjęcie pochodzi z notki Karpatka


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
whisper2 20 grudnia 2009 whisper2 napisała:

ja się przyznam, że masę kupuję w torebce.. dodaję mleko i gotowe, a smak taki sam...