styczeń2

surówki

dodano: 2 stycznia 2010 przez iwa643


 

z kapusty pekinskiej Składniki

kapusta pekińska 1/2 sztuka

marchewka 1 duża sztuka

jabłko 1 szt

majonez

sól

pieprz 

cebula 1 sztuka

Sposób przyrządzenia Kapustę pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kosteczkę, jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do kapusty, posolić popieprzyć, wymieszać z majonezem,

 

Z czerwonej kapusty

 

Składniki

kapusta 1 główka

cebula 1sztuka

jabłko 1 sztuka

sok z cytryny 1 łyżki

sól

cukier

olej 4 łyżki

Sposób przyrządzenia

Kapustę należy zetrzeć na jarzynowej tarce, posolić, dobrze wygnieść w misce nie odciskając soku. Dodać starte jabłko, drobniutko pokrajaną cebulę, doprawić cukrem i kwaskiem cytrynowym i na koniec olej 

z kapusty pekinskiej Składniki

kapusta pekińska 1 sztuka

ogórek kiszony 5 sztuk

sól

pieprz czarny 

rzodkiewka 5 sztuk

cebula 1/2 sztuki

oliwa 4 łyżki

Sposób przyrządzenia

Kapustę pekińską pokroić drobno, przełożyć do salaterki. Cebulę obrać, drobno posiekać, dodać do kapusty. Rzodkiewkę obrać i wraz z ogórkami kiszonymi zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do sałatki. Doprawić do smaku solą i pieprzem, pokropic oliwa wymieszac 


photo
surówki: surówki Zdjęcie pochodzi z notki surówki


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy