styczeń16

zielony groszek

dodano: 16 stycznia 2010 przez iwa643


Groszek zielony jest rośliną jednoroczną o wielu odmianach. Ziarna groszku są soczyste, delikatne, zielone, niemączyste, słodkie, lekko strawne i bardzo odżywcze. Zawierają m.in.: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, kobalt, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, karoteny, witaminy: E, K, B1, B2, B6, C; kwasy: nikotynowy, pantotenowy, foliowy; biotynę.     Groszek działa odkwaszająco na organizm, co wpływa na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej.

Jak podac groszek

1.Groszek gotowany + marchew gotowana

2.Składnik zupek

3Grochówka z suszonego

4.Groch z kapusta

5.Groszek +marchew+pietruszka+ziemniaki+majonez

6Purre z groszku

 


photo
groszek: groszek Zdjęcie pochodzi z notki zielony groszek


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy