styczeń25

sos własnej roboty

dodano: 25 stycznia 2010 przez iwa643


  • karkówka 1 kg
  • majeranek 1 łyżeczka
  • cebula 3 szt
  • rosołek 1 litr
  • goździki 2 szt
  • pieprz biały mielony 1 szczypta
Sposób przyrządzenia

Karkówkę obsypujemy przyprawami, kładziemy na pokrojonej cebuli w naczyniu żaroodpornym. Kładziemy do piekarnika mięso, podlewamy rosołkiem. Potem cały płyn który uzbierał się w naczyniu po pieczeniu mięsa przecedzamy przez sito, zaciągamy lekko mąką i mamy sos.


photo
sos: sos Zdjęcie pochodzi z notki sos własnej roboty


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy