luty1

Zupa czekoladowa

dodano: 1 lutego 2010 przez iwa643


Składniki
  • czekolada 80 g
  • mleko 1 l
  • cukier 4 łyżki
  • wanilia laska 1/2 laski
  • żółtka 2 szt
Sposób przyrządzenia

Mleko zagotować z wanilią. Wanilię wyciągnąć. Czekoladę zetrzeć na tarce i zalać gorącym mlekiem. Żółtka utrzeć z cukrem i wlewać pomału do mleka. Ubijać zupkę trzepaczką ok 10 min. Podawać zimną z biszkoptami.




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Wasze komentarze

zgłoś
Gusiaki 1 lutego 2010 Gusiaki napisała:

Ale mi ślinka teraz cieknie:) Ale to chyba jest taka czekolada na zimno?


zgłoś
iwa643 1 lutego 2010 iwa643 napisała:

co0s takiego tylko własnej roboty nie z torebki