lipiec5

Pstrąg w sosie czereśniowym

dodano: 5 lipca 2011 przez iwa643


Pstrąg w sosie czereśniowym Składniki:

  • 1 szt FILET Z PSTRAGA,
  • 15 dag czereśnie,
  • masło,
  • sok z cytryny,
  • sól do smaku
Filet z pstrąga solimy kropimy cytryna ,smażymy na maśle z obu stron .Upieczony filet wykładamy z patelni .Na pozostałe po pieczeniu pstrąga masło kładziemy ok 6 czereśni bez pestek (połówek) -podsmażamy .Kilka czereśni wyciskamy przez gazę -sok wprost na patenie dodajemy kilka kropli cytryny .Ściągamy z ognia -owoce maja się tylko połączyć z masłem ,sokiem i lekko podgrzać.Na filecie układamy owoce i polewamy sosem czereśniowym


photo
Pstrąg w sosie czereśniowym: Pstrąg w sosie czereśniowym Zdjęcie pochodzi z notki Pstrąg w sosie czereśniowym


Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy