Notki w kategorii:

Pomysły

lipiec6

Pstrąg w czarnej porzeczce

dodano: 6 lipca 2011 przez iwa643


czarna porzeczka  oj jaka zdrowa !!Nie każdy ja lubi  ,ma fajny specyficny smak .wykorzystałam ją do podania pstrąga .Wyszło super . Pstrąg w czarnej porzeczce Składniki: 1 szt filet pstrąg, sól ziołowa, masło, czarna porzeczka, cytryna   Filet z pstrąga solimy solą ziołową Prymat .Smażymy z obu stron na maśle. Porzeczki wsypujemy na...



marzec1

Pyszna pasta

dodano: 1 marca 2010 przez iwa643


pyszna pasta śniadaniowa . 1 pęczek koperku 1 kostka twarogu 4 jajka na twardo 1 mała cebula 1 mała smietana   Jajka ,koperek,cebulke siekamy dodajemy do twarogu ,wlewamy smietane i wsztsko dobrez mieszamy .Solimy do smaku .



luty26

Polędwiczka

dodano: 26 lutego 2010 przez iwa643


Krucha pyszna polędwiczka . Pyszna z ryżem i surówkom . składniki 1 polędwiczka 1 cebula 1 pomidor sól pieprz     Polędwiczke kroimy w plastry układamy na rozgżanym tuszczu .Obsmażamy z 2 stron .Dodajemy pokrojona cebulkę i pomidorka .Doprawiamy dusimy pod przykryciem .  



luty22

Pasta jajeczna

dodano: 22 lutego 2010 przez iwa643


Dobra pasta kanapkowa wszyscy ją lubią . 10 jajek ugotowanych na twardo posiekany szczypiorek majonez . jajka siekamy łączymy z majonezem i szczypiorkiem ucieramy.



luty21

sałatka

dodano: 21 lutego 2010 przez iwa643


Dobra szybka sałatka 3 ziemniaki 4 jajka na twardo 20 dak szynki konserwowej majonez pieprz Ugotowane ziemniaczki kroimy w kostke ,dodajemy pokrojone jajko i szynke mieszamy z majonezem



luty20

Grzanki z masłem czosnkowym

dodano: 20 lutego 2010 przez iwa643


Bagietke kroimy na małe kanapeczki . Masło mieszamy z solą i wyciśniętym czosnkiem . Masełkiem czosnkowym smarujemy kanapeczki i grilujemy . pyszne!!!!!!!



luty19

Salsefia

dodano: 19 lutego 2010 przez iwa643


Warzywo bardzo zbliżone do skorzonery ma niewiele grubszy i bardziej stożkowaty korzeń, o jasnej skórce, a w smaku jest mniej delikatna. Uprawiana jest tylko z siewu wiosennego w jednorocznym cyklu uprawowym. Często zimuje w gruncie i jest wykopywana wcześnie na wiosnę, gdyż bardzo szybko wybija w pędy nasienne, a...



luty19

Skorzonera

dodano: 19 lutego 2010 przez iwa643


Jadalną częścią skorzonery jest jej korzeń, którego skóra ma ciemną, niemal że czarną barwę, natomiast miąższ jest czysto biały. Europejska skorzonera jest często traktowana jako odpowiednik znacznie droższych szparagów. Przy wojażach w kuchni ze skorzonera należy uważać na wydzielany przez nią sok...



luty19

Roszponka

dodano: 19 lutego 2010 przez iwa643


Roszponka to niska, mała roślina tworząca rozetki. Jej zbiory są w zimie, a spożywa na surowo (jak sałatę). Późną jesienią i zimą dostarcza nam cennych witamin. polecam do sałatek surówek ,fajny dobry smak



luty18

Karczek

dodano: 18 lutego 2010 przez iwa643


Pyszny karczek . Bardzo prosto go zrobić . Kupujemy ok 1 kg karczku lekko rozcinamy posypujemy  majerankiem,sola pieprzem,zielem angielski, wycisnietym czosnkiem i pokrojono drobno cebulką . Zawijamy można go związać sznurkiem . Wkładamy do  worka do pieczenia na  1 godzine do piekarnika  w 200 stopniach



luty14

Coś słodkiego na Walentynki

dodano: 14 lutego 2010 przez iwa643


Coś słodkiego na Walentynki Aby ten dzień był słodki .



luty9

Pączki na ostatki

dodano: 9 lutego 2010 przez iwa643


ciasto : 1 kg dobrej mąki , 10 dag świeżych drożdży, 7 żółtek, jajo, pół  kostki masła,  pół szklanki cukru , dwie szklanki świeżego mleka, 100 ml rumu , pół laski utartej wanilii, aromat rumowy (2-3 krople), skórka otarta z wcześniej wyszorowanej pomarańczy.   Do srodka pyszna rózana marmolada Do smazenia 1,5 kg smalcu (lub smalcu wymieszanego z olejem...



luty8

Vinaigrette

dodano: 8 lutego 2010 przez iwa643


Vinaigrette   Pyszny sos do sałtek  ,polecam   Składniki: 3 łyżki białego winnego octu 7 łyżek oliwy 1,5 łyżeczka ostrej musztardy 2 łyżka liści oregano 2 łyżka szczypioru 2 łyżki liści selera naciowego 2 łyżki liści bazylii cukier, sól i świeżo mielony pieprz do smaku   Świeże liście ziół bardzo drobno...



styczeń31

Pieczarka

dodano: 31 stycznia 2010 przez iwa643


 sałatka z pieczarek świeże i czyste pieczarki pokroić na talarki,dodać pokrojone warzywa zieleninę,paprykę świeżą,ogórek świeży, kukurydzę konserwową, pomidor ,przyprawić do smaku,wymieszć z sosem majonezowym lub jogurtowo-majonezowym, podawać i jeść zaraz po zrobieniu sałatki skład chemiczny pieczarki w 100g...



styczeń31

groszek zielony

dodano: 31 stycznia 2010 przez iwa643


Groszek zielony  zdrowy i dobry . Wartość energetyczna w 100 g: 80,00 kcal Białko w 100 g: 5,40 g Węglowodany w 100 g: 9,40 g Tłuszcz w 100 g: 0,40 g Pyszny do zupy...



styczeń28

Torty lekkie

dodano: 28 stycznia 2010 przez iwa643


Od kilku lat robie torty owocowe. Robię lekką masę i dodaje dużo owoców,galaretek . Tort jest pyszny i winny .Robi sie od razu wysoki .



styczeń26

Coś na zakąskę

dodano: 26 stycznia 2010 przez iwa643


Taka sałateczka którą robię do  krakersów,jajek  ,sałty  a nawet wędlin . Sałatka dodatkowa szynka konserwowa korniszony majonez Szynkę,korniszony drobno kroimy mieszamy z majonezem . Podajemy na jajeczku,krakersie ,liściu sałaty



styczeń25

Udka na ostro

dodano: 25 stycznia 2010 przez iwa643


Bardzo lubimy udka na ostro . Używam dużo mieszanek przypraw ciut chili ,paptyke słodką,ostra,pieprz biały,czarny ziołowy .Sól czosnkowa . Smażymy  potem podpiekamy w piekarniku . pycha z sałatka np  z kapusty pekińskiej z oliwkami ,pomidorem i ogórkiem .



styczeń24

Makaron z serem

dodano: 24 stycznia 2010 przez iwa643


  MAKARON Z SEREM  Bardzo szybkie i lubiane danie .Unas w domu gości raz w tygodniu . Wystraczy  ser twaróg,masło,makaron,cebulka,sól,pieprz . Na masełku smażymy  cebulkę.Makaron gotujemy odcedzamy doprawiamy dodajemy cebulke z masełkiem i posypujemy pokruszonym serkiem . Super smakuje także na drugi dzień odsmażany na patelni .



styczeń24

czosnek

dodano: 24 stycznia 2010 przez iwa643


  Czosnek - naturalny antybiotyk Zapobiega wirusom, jest pomocny przy zatruciach, czy też ma działanie przeciwalergiczne. Czosnek powinniśmy jeść jak najczęściej. zosnek należy do rodziny roślin w skład której wchodzi m.in.: szczypior, por, cebula. Jest jedną z najstarszych roślin na świecie, uprawiany był już przed naszą era.   Czosnek zapobiega chorobom...



styczeń24

Zupa waniliowa -mleczna

dodano: 24 stycznia 2010 przez iwa643


Bardzo dobra zupka dla dużych i małych . Mleko z kluseczkami własnej roboty i do tego kawałej laski wanilii. Pyszny pożywny deser . Składniki mleko 1 l laska wanilii 1 szt jajka 2 szt maka pszenna 3 łyżki Sposób przyrządzenia Mleko z dodatkiem cukru i wanilii gotujemy. Do kubka wbijamy jajka dodajemy mąkę i robimy lane ciasto. Wlewamy na wrzące mleko...



styczeń23

Zdrowa kapusta kiszona

dodano: 23 stycznia 2010 przez iwa643


Kwaszona kapusta zawiera niemal wszystkie biopierwiastki i sporo witamin - tym samym jest dużo zdrowsza niż surowa czy gotowana. - Odnajdziemy w niej znaczną ilość witaminy B12 - potrzebnej do zachowania świeżości umysłu, dobrego nastroju, odporności na stres, dobrego funkcjonowania mózgu i nerwów, wchłaniania żelaza, budowy czerwonych ciałek krwi, do wzrostu komórek i budowy...



styczeń23

Pysznosci z kalafiora

dodano: 23 stycznia 2010 przez iwa643


  Kalafior zaliczany jest do cenniejszych warzyw z uwagi na swój skład chemiczny, a także wartości smakowe i dietetyczne. Warzywo to zawiera m.in.: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, karoteny, witaminy: K, B1, B2, B6, C; kwasy: nikotynowy i pantotenowy. Poza tym w skład kalafiora wchodzą olejki eteryczne, nadające mu...



styczeń23

Biodrówka w cebuli

dodano: 23 stycznia 2010 przez iwa643


Biodrówka to bardzo dobre mięso . Polecam zrobić ja w brytwance z dużą ilością cebuli i czosnku .Do tego pieprz,sól,wegeta .Smazymy potem dusimy . Podajemy z ogórkiem korniszonkiemm . Pycha



styczeń23

Mielone 2

dodano: 23 stycznia 2010 przez iwa643


Mielone w sosie Składniki mięso mielone 1/2 kg cebula 1 szt bułka 1 szt mąka 2 łyżki wegeta 1 łyżeczka sól 1 szczypta Sposób przyrządzenia Do mięsa mielonego dodajemy namoczona i odciśnięta bułkę pokrojoną cebulkę, pieprz i wegetę. Wyrabiamy masę. Formujemy klopsiki obtaczamy je w mące i kładziemy na rozgrzana margarynę. Smażymy z obu...



styczeń22

Zdrowa buła z mięsem :)

dodano: 22 stycznia 2010 przez iwa643


bułka  grachamka z ziarenkami 1 szt hamburgery wieprzowe 1 szt ser żółty 1 plaster ketchup 2 łyżki pomidorek ogórek Sposób przyrządzenia Bułkę podgrzewamy w piecyku, rozcinamy wkładamy podgrzanego hamburgera. Dajemy plaster sera żółtego,pomidorek,ogórek i polewamy ketchupem.



styczeń22

Sałatka z kabaczków

dodano: 22 stycznia 2010 przez iwa643


Składniki kabaczki 1 kg cukier 2 szczypty sól 2 szczypty majonez 1/2 szkl koper siekany 2 łyzki Sposób przyrządzenia Kabaczka obrać pokroić w słupki i wrzucić do wrzącej osłodzonej wody. Zagotować. Odcedzić ostudzić. Dodać majonez i koperek, posolić i pocukrzyć do smaku



styczeń22

Zupa na wędzonce

dodano: 22 stycznia 2010 przez iwa643


kość od schabu wędzona 1 szt marchew 2 szt pietruszka 1 szt makaron świderki 1/2 opakowania ziele angielskie 2 kulki liść laurowy 1 szt pieprz kulka 2 szt sól 1 łyżeczka pieprz 1 łyżeczka Sposób przyrządzenia Do wody do garnka wkładamy kość, pokrojoną w słupki marchew i pietruszkę. Dodajemy przyprawy. Gotujemy. Pod koniec...



styczeń20

skrzydełka pikantne

dodano: 20 stycznia 2010 przez iwa643


Woreczki to pieczenia to super wynalazek . Za pomocą tych woreczków zrobiłam pyszne skrzydełka. Marynata miód  magii,papryka czerwona słodka ,chilli ciutka, curcuma pieprz,sól,oliwa ocet balsamiczny  .Wszystko do woreczka i do piekarnika na 50 min   w 200 stopni .



styczeń17

Sałatka z gwiazdkami

dodano: 17 stycznia 2010 przez iwa643


Dzis jadłam bardzo dobra sałatke Podstawa był makaronik drobny w postaci gwiazdek . Do tego -jajka -por -szynka w kostkach -majonez -korniszon w kostkach   Bardzo dobra polecam



styczeń15

por

dodano: 15 stycznia 2010 przez iwa643


Pory mają duże wartości smakowe i odżywcze. Dlatego polecane są szczególnie dla dzieci i młodzieży oraz osób prowadzących siedzący tryb życia. . Do spożycia przeznacza się prawie całe pory, z wyjątkiem piętki i górnych odcinków. Należy jednak pamiętać, że bardziej delikatne są białe części, zielone są aromatyczniejsze, dzięki zawartości olejków eterycznych....



styczeń15

buraki

dodano: 15 stycznia 2010 przez iwa643


Czerwony burak to bardzo popularne warzywo, które przeżywa prawdziwy renesans  Zawiera oprócz witaminy C i B1 wiele makro- i mikroelementów, jest w nim dużo wapnia, magnezu, sodu, potasu oraz dwa rzadkie metale: rubid i cez. Ten skład chemiczny buraka ma bardzo duże znaczenie w zwalczaniu nowotworów…. Zjadanie czerwonych buraków w postaci jarzynki ma działanie lecznicze w...



styczeń15

kalarepka

dodano: 15 stycznia 2010 przez iwa643


Najlepsza wczesna wiosną .jada sie ja z lisći ponieważ mją one większą wartość odżywczą niz kalarepka. Są dobrym żródłem wit A B1,B2,C,PP. Super do przegryzania na zupe i surówki . co mozemy zrobić z kalarepki. 1.kalarepka + warzywka w zupce 2.surówka =kalarepa+starty chrzan+ smietana +koperek 3.Surówka=Kalrepa+jabłko+orzechy włoskie+śmietana 4.Starta na dużych oczkach...



styczeń14

śledzik

dodano: 14 stycznia 2010 przez iwa643


Śledzie są bardzo znane i zdrowe choc tłuste . Możemy je przyżadzić na wile sposobów . 1. Śledz zawijany w środku korniszon+ papryka 2.Śledz zawijany w środku jajko+ korniszon 3.Śledz w cebulce i oleju 4.Śledz w cebulce i śmietanie 5,Śledz + cebula + pokrojone jabłko+ smietana 6.Śledz +czerwona fasola+ cebula +kukurydza  wszystko wymieszane z ketchupem 7.Sałatka...



styczeń11

Gulasz z kaszą

dodano: 11 stycznia 2010 przez iwa643


Gulasz  zkasza pycha i zdrowe .a do tego ogórek kiszony lub korniszon . Dobry obiad Gulasz 1/2 kg mięsa łopatka,karkówka cebula margaryna przecier pomidorowy przyprawa do gulaszu Mięso i cebulę kroimy w kostke .Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz .Smazymy dodajemy przecier pomidorowy i podlewamy dusimy do miękkości . kasze gotujemy na wodzie z dodatkiem wegety.



styczeń10

Pasty do kanapek

dodano: 10 stycznia 2010 przez iwa643


Pasty to super sprawa mamy bardzo duzo możliwości doboru składników . Sa pasty typowe dla dzieci jak i dla dorosłych . Pasty podajemy  z bułeczką,chlebkiem,chipsami,krakersami ,   Pasty: 1.Twaróg + śmietana + ketchup 2.Twaróg + śmietana + posiekane jajko 3Twaróg + śmietana+ starta rzodkiewka+ starty zielony ogórek 4.Szprotki konserwowe (odcedzone ) + serek topiony...



styczeń9

Sałata zielona

dodano: 9 stycznia 2010 przez iwa643


Zdrowe warzywo dobre dietetyczne i możemy je podac na dużo sposobów . 1.Sałata porwana +cukier+sól+smietana 2.Sałata + ogórek zielony + pomidor + śmieta + przyprawy 3.Smietana + ogórek + pomidor + sos vinegre 4.Chleb+ szynka + pomidor 5.Sałata+ 2 jajka na twardo + rzodkiewka + twaróg pokruszony + maślanka -sałatka 6.Sałata + ocet balsamiczny + oliwa z pestek winogron +...



styczeń7

ogórek zieony 100 pomysłów

dodano: 7 stycznia 2010 przez iwa643


Ogórki należą do roślin dyniowatych Mało kaloryczny i pyszny jak go podać . 1. Ogórek pokrojony  + sól+posiekany koperek 2.Ogórek w plastrach + sól+ cukier+pieprz+ śmietana 3.Ogórek pokrojony +pomidorek + cebulka +szczypior +sól 4.Pokrojony ogórek+pomidor+ cebulka + śmietana 5.Ogórek nadziewany twarożkiem z koperkiem ( ogórka przeciąć wzdłuz wyciągnąc...



styczeń6

Pomidorki

dodano: 6 stycznia 2010 przez iwa643


Pomidory najlepiej smakują na surowo, w sałatkach lub na kanapkach. Zdrowe i smaczne są także przetwory z nich - takie jak  ketchup, soki, czy popularna zupa pomidorowa. Jak możemy podac pomidorka . 1.Kanapeczka z pomidorkiem i szczypiorkiem 2.Kanapeczka z pomidorkiem i cebulka 3. Pomidorek pokrojony  z+cebulka + pieprz + sól 4. Pomidorek w plastrach + śmietana + cebulka...



styczeń4

Żeberka w kapuście

dodano: 4 stycznia 2010 przez iwa643


Dziś na obiadek zeberka w kapuscie . Żeberka smażę na tłuszczu podlewam woda ale nie za dużo dodaje wegete ,pieprz . Kapuste szatkuje gotuje osobno na pół miękko .Potem dodaje ją do zeberek .do tego dodaję przysmażoną cebulka . Wszystko jeszcze razem gotuje na wolnym ogniu żeby smaki się połączyły .Mozna doprawić przyprawą w płynie maga .



grudzień31

Sylwestrowe Menu cd

dodano: 31 grudnia 2009 przez iwa643


Bardzo ważny jest sposób podania jedzenia . Pamiętajny jemy oczami .



grudzień28

Pierogi

dodano: 28 grudnia 2009 przez iwa643


Pierogi sa pyszne można je podawac z róznym nadzieniem . Najwazniejsze jest zrobienie dobrego ciasta . Sekretem jest  dodanie pół na pół oliwy z wodą . Jak na kg mąki  2 szkl ciepłej wody  i   2 szkl oliwy  i szcypta soli . Ciasto nie rwie sie jest spręzyste swietnie sie wałkuje .



grudzień26

kiełbasa

dodano: 26 grudnia 2009 przez iwa643


U nas w domu często podawana jest kiełabasa na goraco ,smaz0ona czy duszona . Do niej można dodac ketchup,musztarde,chrzan. NAJLEPSZA JEST KIEŁBASA SWOJSKA .NIE JEST TRUDNO JA PRZYRZADZIC OTO PRZEPIS Kiełbasa czosnkowa wędzona Mięso:    1 kg peklowanej szynki wieprzowej     0,25 kg peklowanej słoniny wieprzowej     Przyprawy:    ...



grudzień25

Krokiety

dodano: 25 grudnia 2009 przez iwa643


Bardzo lubimy krokiety .Mięsne często robie na obiad a z akpusta i grzybami na wigilie. Smażymy należniki ciasto normalne tylko nie słodkie . Gotujemy kapuste kwaszona ,gotujemy grzyby .Wszystko siekamy  smażumy z cebulka na tłuszczu dodajemy przyprawy i mamy farsz. Farsz kładziemy w naleśniki zawijamy obtaczamy w ciescie naleśnikowym i tartej bułce -smażymy



grudzień23

Nakrycie

dodano: 23 grudnia 2009 przez iwa643


Duzą role odgrywa piękne Świąteczne nakrycie stołu . Wtedy potrawy smakuja lepiej .



grudzień22

Potrawy Bożonarodzeniowe

dodano: 22 grudnia 2009 przez iwa643


W kazdym regionie  jest inaczej oto podstawowe potrawy. Świąteczne pierniczki Tradycyjny, wigilijny, czysty barszcz Kutia Kompot z suszu Bigos karp w galarecie karp smażony uszka z grzybami pierogi z kapusta pierogi ruskie krokiety z kapusta i grzybami gołąbki kluski z makiem



grudzień21

Piękne torty CD .

dodano: 21 grudnia 2009 przez iwa643


Jeszcze kilka cudnych tortów .Takżeby był wybór .I z czego podglądać .



grudzień19

kulinarna sztuka

dodano: 19 grudnia 2009 przez iwa643


Spotkałam sie  w internecie z cudami jakie można wyczarować z warzyw .Są to arcydzieła .Wielkie pokłony dla autorów .Spróbuje coś takiego zrobić chocby jeden kwiatek .



grudzień19

dekoracje z owoców i warzyw

dodano: 19 grudnia 2009 przez iwa643


Mamy na rynku specjane noże ,srobaczki do robienia dekoracji z owoców .Można wyczarować cuda.



grudzień19

Świąteczny tort

dodano: 19 grudnia 2009 przez iwa643


Smak do wyboru ale ozdoby mikołaje,bałwanki a nawet szpoka .



grudzień19

Bożonarodzeniowe ozdoby na ciasta

dodano: 19 grudnia 2009 przez iwa643


Bożonarodzeniowe ozdoby na ciasta cuda . http://www.k-2.com.pl/bnarodzenie.htm   dla zainteresowanych . Taki mały drobiazg a może zmienic całe ciasto i stół swiąteczny .



grudzień19

dekoracje na torty,ciasta

dodano: 19 grudnia 2009 przez iwa643


Gotowe dokoracje kupuje tu http://www.k-2.com.pl/dekoracje_cukrowe.htm   jest tu cudownie wydałabym wszystkie pieniążki . Teraz w sklepach można kupuić wszystko .



grudzień18

Piękne torty

dodano: 18 grudnia 2009 przez iwa643


Zawsze intersowały mnie torty .Uwielbiam czekoladowe ,kawowe. Bardzo intryguje mnie sposób ich zdobienia są boskie . Bardzo modne jest wykorzystywanie zywych kwiatów.



grudzień18

sałateczka

dodano: 18 grudnia 2009 przez iwa643


Lubię sałatki z kapusty pekinskiej . Można dodac -paprykę -jajko -korniszona -pomidora -marchew -majonez -smietane -cebulkę -papryke -kukurydze i sob ie mieszamy jak chcemy



grudzień17

drobne ciasteczka

dodano: 17 grudnia 2009 przez iwa643


Bardzo lubie piec drobne ciasteczka wyciskane ,wykrawane ,porzepisów jest mnustwo  ,kazdy dobry .  



grudzień15

Dekoracje ciasta ,ciasteczek

dodano: 15 grudnia 2009 przez iwa643


Bardzo ważne jest ładne podanie ciasta czy ciastek. W tedy nawet zwykłe ciasto wygląda peknie i apetycznie.



grudzień15

Pierniczki na choinke

dodano: 15 grudnia 2009 przez iwa643


1/2 kostkikasi 1/3 szklanki cukru brązowego 1/2 szklanki miodu spadziowego 3 łyżki powideł śliwkowych 1 jajko 2 szklanki mąki przesianej 1 łyzeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej opakowanie przyprawy do piernika   w rondelku rozpuszczamy miód ,Kasie i cukier . Dodajemy jajko i powidła sliwkowe mieszamy . Jak wystygnie dodajemy proszek ,sode...



grudzień8

chałwe lubicie ?

dodano: 8 grudnia 2009 przez iwa643


To taki przepis na chałwe   składniki 1 i 1/2 szklanki cukru 2 szklanki wody 1/2 kostki masła 1 szklanka kaszy manny posiekane migdały lub włoskie orzechy cynamon Sposób przygotowania Cukier z wodą gotować przez 20 min., aż powstanie syrop o konsystencji śmietanki. Kaszę manna smażyć na rozgrzanym maśle stale mieszając, aż nabierze...



grudzień6

kwiat ozdoba dania.

dodano: 6 grudnia 2009 przez iwa643


Piękny kwiatek nauczyłam sie i robie w domu zdjecie zapozyczone z sieci ,spróbujcie .



grudzień5

tort komunijny

dodano: 5 grudnia 2009 przez iwa643


oto zdjecie tortu komunijnego własnorecznie robionego w postaci ksiegi .



grudzień5

dekorowanie potraw

dodano: 5 grudnia 2009 przez iwa643


Polecam super ksiazke dekorowanie potraw sa tam cuda